Turunçgil Bioflavonoidleri İçeren Takviye Edici Gıda
Turunçgil Bioflavonoidleri İçeren Takviye Edici Gıda, bağırsağın sindirim ve motor işlevini sağlamak için gerekli olan farklı gıda lifi türlerinin mükemmel bir karışımı.
Psyllium (Plantago ovata) – gastrointestinal mukoza üzerinde koruyucu – zarflama etkisi olan en büyük miktarda mukus (% 40’a kadar) içerir. Tohumlar, spastik ve atonik kabızlık için hafif bir müshil olarak ve kronik kolit için bir zarflama maddesi olarak kullanılır. Psyllium kabuğu, bazıları bağırsak mikroorganizmaları tarafından sindirilebilen çok miktarda çözünmeyen ve çözünür bitki lifleri (selüloz, lignin, hemiselüloz) içerir. Psyllium kabuğu su ile temas ettiğinde suyu bağlayarak şişer ve hacim oluşturur, bağırsak hareketliliğini uyarır ve kabızlıktan kurtulmanızı sağlayan dışkıyı yumuşatır, irritabl bağırsak sendromuna, hemoroidlere yardımcı olur. Bitki polisakkaritleri, sorbentler, toksik maddeler, ağır metaller, kolesterol, yağ asitleri, kanserojenleri bağlayarak kolon kanseri riskini azaltır.
Elma pektini – aktif olarak suyu bağlar, şişer ve hacim olarak artar. Pektin kolesterolü, ağır metalleri, toksik maddeleri, enterotoksinleri, kanserojenleri bağlayıp vücuttan uzaklaştırır, kolon kanseri riskini azaltır. Pektin, kan kolesterol seviyelerini düşürmede ve diyabette önemli olan glikoz emilimini yavaşlatmada önemli bir rol oynar.
Yulaf kepeği (Avena sativa) – diğer kepek türleri arasında en büyük lif miktarını içerir -% 15,4. Bağırsak hareketliliğini iyileştirir, kolesterol ve glikoz emilimini azaltır, kandaki içeriğini azaltır, toksik maddeleri ve ağır metalleri vücuttan uzaklaştırır.
Guar zamkı (Cyamopsis tetragonoloba) – şekerlerin ve kolesterolün emilimini azaltır, kan şekerini ve kolesterol seviyelerini düşürür. Diyabet ve ateroskleroz tedavisinde ve önlenmesinde kullanılır. Müshil etkisi vardır, bağırsak mikroflorasını normalleştirir.
Akasya seyal reçinesi (arap zamkı) suda çözünür bir polisakkarittir. Sindirimi yavaşlatan ve glikoz ve lipidlerin emilimini azaltan bağırsak içeriğinin viskozitesini arttırır. İştahı azaltmaya yardımcı olur, kolesterolü, kandaki trigliseritleri düşürür, toksik maddeleri bağlar ve vücuttan uzaklaştırır.
Çin tarçını veya sinameki (Sinnamomum cassia) kabuğun antiseptik (bakterisidal ve mantar öldürücü), antispazmodik etkisi vardır, kan şekerini düşürür.
Brokoli (Brassica oleracea) vitaminler, karotenoidler ve indoller açısından zengindir. Sülforafan, antibakteriyel etkiye sahiptir, antibiyotiklere dirençli bakterileri öldürür ve ayrıca tümör gelişimini engeller.
Zerdeçal (Curcuma longa) – antispazmodik, kolleretik etkiye sahiptir, karaciğer hastalıklarında zehirlenmeyi azaltır, safra kesesinin işleyişini iyileştirir.
Biberiye officinalis (Rosmarinus officinalis) – choleretic ve tonik bir etkiye sahiptir, stafilokok, streptokok, Escherichia coli’nin hayati aktivitesini engeller.
Pancar (Beta vulgaris) – gastrointestinal mikroflora ihlalinde kullanılan doğal bir antiseptiktir.
Domates (Solanum lycopersicum) – antioksidanlar içerir, mide, pankreas, kolon dahil kanser riskini azaltır.
Havuç (Daucus carota) – antiseptik ve antienflamatuar etkiye sahiptir.
Lahana (Brassica oleracea) – Kolesterolün vücuttan atılmasına yardımcı olur, kan şekerini düşürür ve kabızlık ve hemoroid ile mücadelede çok etkilidir. İndoller antitümör aktiviteye sahiptir.